Το επάγγελμα του Πολιτικού θα απελευθερωθεί επιτέλους;

ΤΕΛΙΚΑ μπορούμε να μάθουμε πότε θα απελευθερωθεί και το μόνο επάγγελμα που δεν διδάσκεται σε κανένα σχολείο της χώρας; ΑΛΗΘΕΙΑ πότε θα απελυθερωθεί το επάγγελμα του Πολιτικού ώστε να έχουμε ικανούς στη Βουλή, άτομα μα κοινωνική γνώση και συνείδηση, χωρίς τζάκια και εξαρτήσεις αλλά και υπηρέτες του λαού και όχι της τσέπης του. Διότι είδαμε και διαπιστώσαμε ότι οι χθεσινοί κλακαδόροι των πολιτικών νεολαιών σήμερα βρίσκονται στα νησιά με σκάφος, βίλες και πισίνες αλλά και προκλητική στάση. Ξέρετε ότι όταν τους βλέπει ο κόσμος του γυρνά την πλάτη και τους κυνηγά, αλλά φεύγουν τελικά με ελικόπτερο;
NAI καλά έκανε και πρέπει να διώξει και άλλους ο Σαμαράς. Οπως και ο Παπανδρέου ώστε να μην είναι δέσμιος των συμφερόντων που υπηρετούν ως γνωστόν. Την ίδια ώρα δίνουν ρευστό χρήμα στις τράπεζες.
Για τον ίδιο λόγο, λίγο μετά την υπογραφή του Μνημονίου η κυβέρνηση με τροπολογία που είχε περάσει από τη Βουλή παρείχε στις τράπεζες εγγυήσεις ύψους 15 δισ. ευρώ, πλέον αυτών που δεν είχαν αξιοποιηθεί από το πακέτο των 28 δισ. ευρώ που είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. Το πακέτο αυτό των εγγυήσεων όμως δεν συνέβαλε στην αύξηση των χορηγήσεων καθώς οι τράπεζες συνέχισαν να χορηγούν με το σταγονόμετρο τα νέα δάνεια. Η επέκταση με άλλα 25 δισ. ευρώ, η οποία σημειωτέον αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της νέας δόσης του δανείου, καταδεικνύει είτε ότι έπεσαν έξω οι υπολογισμοί που είχαν κάνει μόλις πριν από δύο μήνες περίπου η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους τεχνοκράτες της τρόικας είτε ότι η κατάσταση παρά τις αρχικές προσδοκίες δεν βελτιώθηκε μετά την υπογραφή του Μνημονίου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε χθες στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι «οι τράπεζες ακόμα δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε διεθνείς πηγές χρηματοδότησης».
Βέβαια τα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει μέχρι στιγμής η Τράπεζα της Ελλάδας για τις εκταμιεύσεις των νέων δανείων είναι μάλλον απογοητευτικά. Ιδιαίτερα στα νοικοκυριά, τον Ιούνιο η αύξηση των δανείων ήταν μόλις 2,5% ενώ οι νέες εκταμιεύσεις σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια δεν κατόρθωσαν να υπερκαλύψουν τις αποπληρωμές που πραγματοποίησαν οι παλαιοί δανειολήπτες. Η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη στα επιχειρηματικά δάνεια, τα οποία στο πρώτο εξάμηνο εμφάνισαν μια μικρή αύξηση της τάξεως του 3,2%. Στο σύνολο όμως της οικονομίας η πιστωτική επέκταση κινείται με ρυθμό 2,5%, ο οποίος μάλιστα συνεχώς επιβραδύνεται. Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι ακόμη και ο χαμηλός αυτός ρυθμός, σε μία περίοδο ύφεσης και μηδενικής πρόσβασης των τραπεζών στις διεθνείς αγορές, είναι πολύ σημαντικός. Οπως είπε, οι τράπεζες πρέπει να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία.
SHARE

About Sportgreece

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

daskalos είπε...

Προς το Blog σας
Ένα blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε το ksipnistere βρίσκετε ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα blog της χώρας