Από Δευτέρα έρχεται η τρόικα στην Αθήνα για αναθεώρηση του μνημονίου πηγή: http://news.forkeratea.com/2012/06/blog-post_9936.html#ixzz1yasyAo9p

Μετά από τη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ζώνης του ευρώ στο Λουξεμβούργο, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αρωγής (EFSF) θα αποδεσμεύσει ένα δισ. ευρώ για την Ελλάδα "έως το τέλος του μήνα".
Ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε μετά το τέλος της συνεδρίασης πως θα περιμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να καλέσει από Δευτέρα την τρόικα στην Ελλάδα, προκειμένου όπως τόνισε χαρακτηριστικά να συζητήσουν από κοινού το αναθεωρημένο μνημόνιο.
Με αυτό τον τρόπο, ο κ. Γιούνκερ άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί το νέο μνημόνιο, φυσικά μέσα από διαπραγματεύσεις που θα πραγματοποιηθούν με την νέα ελληνική κυβέρνηση και το κλιμάκιο της τρόικας.
Παράλληλα, δήλωσε ότι αναμένεται επικαιροποίηση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, ανάλογα φυσικά με όσα διαπιστώσουν οι τροϊκανοί, ενώ ξεκαθάρισε ότι το ένα δισεκατομμύριο ευρώ που παρακρατήθηκε από την προηγούμενη δόση θα εκταμιευτεί έως το τέλος του Ιουνίου.
Όπως έκανε γνωστό μέσω του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης, κ. Ζαννιά, η Ελλάδα επανεπιβεβαίωσε προς τους υπουργούς των Οικονομικών της Ευρωζώνης πως θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη.
Το κλίμα το είχε δώσει νωρίτερα και ο Τόμας Βίζερ, ο οποίος είχε δηλώσει πως "το πρόγραμμα που καταρτίσαμε μέχρι ώρα δεν έχει πλέον ισχύ, καθώς έχει εκτροχιασθεί".
Σύμφωνα νωρίτερα με αυστριακό αξιωματούχο, οι χώρες της ευρωζώνης συμφωνούν στην ανάγκη αναπροσαρμογής του ελληνικού προγράμματος. «Θα πρέπει να διεξαγάγουμε εκ νέου σοβαρές διαπραγματεύσεις προκειμένου να θέσουμε πάλι εντός τροχιάς το πρόγραμμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίζερ για να προσθέσει ότι εάν η Ελλάδα δεν κερδίσει το χαμένο έδαφος ή δεν της δοθεί περισσότερος χρόνος, θα πρέπει ή να προχωρήσει σε μεγαλύτερες περικοπές ή να δεχθεί περισσότερα χρήματα από τους Ευρωπαίους εταίρους της.
EUROGROUP ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ
Η Ισπανία θα πρέπει να υποβάλει επίσημο αίτημα για ένα δάνειο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της "από την ερχόμενη Δευτέρα", δήλωσε απόψε ο επικεφαλής του Eurogroup Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
SHARE

About Sportgreece

    Blogger Comment
    Facebook Comment