Απόλυτο χάος στη Φρανφούρτη. 90 αστυνομικοί τραυματίες - 350 συλληφθέντες


Xαοτικές σκηνές διαδραματίστηκαν σήμερα στην Φραγκφούρτη της Γερμανίας σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στην Φραγκφούρτη πριν την τελετή που διοργανώθηκε την Τετάρτη επ΄αφορμή των εγκαινίων της νέας έδρας της Κεντρικής Ευρωπαικής Τράπεζας (BCE).Το πρωί οι διαδηλωτές έκαψαν μαζικά αστυνομικά οχήματα.
Η αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού για να απωθήσει τους αντικαπιταλιστές.Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές περισσότεροι από 90 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις οδομαχίες από πέτρες και μη ταυτοποιημένα υγρά.Τα επεισόδια διαδραματίστηκαν κοντά στη νέα έδρα της Κεντρικής Ευρωπαικής Τράπεζας από τους διαδηλωτές που συμμετείχαν με το μποκ αντικαπιταλιστικό «Blockupy».Δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν από την εκτεταμένη χρήση σπρέυ πιπεριού εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων.Τουλάχιστον 350 διαδηλωτές συνελήφθηκαν.

Οι συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία έκλεισαν τους δρόμους με πρόχειρα οδοφράγματα.Έκαιγαν λάστιχα και σκουπιδοντενεκέδες.Η διαδήλωση οργανώθηκε κατά της λιτότητας διοργανώθηκε από το γκρουπ

Blockupy που ονομάστηκε έτσι μετά το 2011 το κίνημα Occupy Wall Street .Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών 10000 άτομα συμμετείχαν στην διαμαρτυρία.Συνέρρευσαν στην Φραγκφούρτη από όλην την Ευρώπη.

Οι διαμαρτυρόμενοι καταφέρονταν κατά των μέτρων λιτότητας που επιβάλονται στις χώρες της ΕΕ που επλήγησαν από την οικονομική κρίση.

Είχαν την πρόθεση να αποκλείσουν το κτίριο της BCE που θεωρούν ως σύμβολο της βαραβαρότητας του καπιταλισμού.

Η Κεντρική Ευρωπαική Τράπεζα είναι υπεύθυνη για την πολιτική της ζώνης του ευρώ που διαχειρίζεται το ευρώ.
 ΠΗΓΗ

SHARE

About Sportgreece

    Blogger Comment
    Facebook Comment