Ρωσικός Τύπος : Τα Σκόπια θα είναι η επόμενη Ουκρανία

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Kommersant, και το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων B92 News, τα Σκόπια έχουν εισέλθει σε έναν κυκλώνα εξελίξεων , ο οποίος προσομοιάζει με την κατάσταση στην Ουκρανία. Μάλιστα για το θέμα αυτό το σερβικό πρακτορείο επικαλείται έγκυρες πληροφορίες του ρωσικού τύπου στην Μόσχα , διευκρινίζοντας ότι η ΠΓΔΜ θα αποτελέσει την καινούργια αρένα της αντιπαράθεσης Ρωσίας και ΗΠΑ.
Το άρθρο ρωσικής εφημερίδας Kommersant, ανέφερε ότι η πΓΔΜ είναι «στα πρόθυρα της πιο σοβαρής σύγκρουσης» από την εποχή των εθνοτικών συγκρούσεων με τους Αλβανόφωνους στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Προσθέτει ότι η διαμαρτυρία αυτής της μεγάλης μάζας ανθρώπων της αντιπολίτευσης στα Σκόπια την Κυριακή, προσομοιάζεται μόνο με τις διαδηλώσεις στο Κίεβο , αναφερόμενη σε αυτές ως το « σκοπιανό Μαϊντάν ».
Η σκοπιανή κρίση δεν ξέσπασε χωρίς λόγο πιστεύουν Ρώσοι ιθύνοντες, σημειώνοντας ότι πριν από μια δεκαετία η χώρα θεωρήθηκε ως πρωτοπόρα χώρα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ενώ σήμερα βρίσκεται «στο τέλος της ουράς για την Ευρώπη, με κίνδυνο ακόμη να χάσει και το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας .
Σύμφωνα με την Kommersant », η Δύση φαίνεται να ανησυχεί σοβαρά για τα γεγονότα στην ΠΓΔΜ , ενώ η Μόσχα παρακολουθεί τα γεγονότα αυτά όλο και πιο προσεκτικά.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συνομίλησε στο Βελιγράδι την περασμένη εβδομάδα με Σέρβους αξιωματούχους , κατηγορώντας ανοικτά την Δύση για την προπαρασκευή μιας « πολύχρωμης επανάστασης» στα Σκόπια , επειδή η χώρα δεν έχει προσχωρήσει στις αντι-ρωσικές κυρώσεις.
Στις 16 Μαΐου, συνέχιζε το άρθρο, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «υπάρχουν πειστήρια ότι η πΓΔΜ ωθείται από «κύκλους» της δύσης μέσα στο χάος μιας « χρωματιστής περιδίνησης».
Σύμφωνα με την σερβική εφημερίδα Vecernje Novosti του Βελιγραδίου , συνελήφθη ένας πολίτης του Μαυροβουνίου με βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο, ο οποίος βοήθησε τους εξτρεμιστές Αλβανούς από το Κοσσυφοπέδιο» στην επιχείρηση Κουμάνοβο, , κάτι το οποίο αρνούνται τα μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου , αλλά δεν πείθουν κανένα.
Ανάλυση της ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, για το ίδιο θέμα , τονίζει ότι τα Βαλκάνια θα ξαναπάρουν μεγάλη « φωτιά», λόγω του αλβανικού εθνικισμού, λόγω της «υπόγειας» επέμβασης της Τουρκίας και λόγω του ενεργειακού παιχνιδιού στην περιοχή. Τολμώντας να κάνουμε μία πρόβλεψη , θεωρούμε ότι η Σερβία μαζί με την Βοσνία θα αποτελέσουν τους επόμενους στόχους του σχεδίου αυτού. Η Ελλάδα προς το παρόν , θα βρίσκεται στο απυρόβλητο μέχρι να υπογραφεί η οικονομική συμφωνία, για την συνέχεια ..βλέπουμε.
SHARE

About Sportgreece

    Blogger Comment
    Facebook Comment