ΜΑΡΚ ΡΟΥΤΕ: BΑΘΙΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ...

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mαρκ Ρούτε δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί βαθιές μεταρρυθμίσεις ...
εάν θέλει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.
Σε συζήτηση στο Ολλανδικό Κοινοβούλιο με θέμα το δημοψήφισμα, ο Ρούτε είπε ότι η κυβέρνησή του δεν είναι πρόθυμη να δώσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα εκτός η χώρα εάν δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.
"Αν τα πράγματα παραμείνουν με τον τρόπο που είναι, τότε είμαστε σε αδιέξοδο", είπε. "Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δεχθούν μεγάλες μεταρρυθμίσεις"
Υπογράμμισε ακόμη ότι οι πιστωτές δεν είχαν σχέδια για μια νέα πρόταση μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την Κυριακή και ότι είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να επανέλθει με μια νέα πρόταση πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.
"Σέβομαι τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά μετά από αυτό που ο ίδιος και η ομάδα του έχουν κάνει, θα πρέπει να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη μας" δήλωσε ο Ολλανδός Πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε όπως μεταδίδουν οι ξένοι δημοσιογράφοι στο Twitter, αποκαλύπτοντας ότι έγινε έξαλλος όταν είδε τα tweets που λένε ότι η Αθήνα αποφάσισε να προβεί σε δημοψήφισμα.
Αν οι Έλληνες έρθουν στις Βρυξέλλες και πουν απλά: το 61% μας στηρίζει και αυτό είναι, τότε το θέμα θα τελειώσει γρήγορα. Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις, τόνισε μιλώντας στο Ολλανδικό κοινοβούλιο.
"Μπορούμε να βοηθήσουμε μία χώρα μόνο αν είναι έτοιμη να μας βοηθήσει και να βοηθήσει τον εαυτό της" τόνισε. Αν μη τι άλλο θα χρειαστούμε περισσότερες μεταρρυθμίσεις απ' ότι πριν από μία εβδομάδα, όχι λιγότερες.  Η Ελλάδα θα χρειαστεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών στον προϋπολογισμό, και όσο το δυνατόν μικρότερη αύξηση των φόρων είπε ο Ρούτε.
Όταν ρωτήθηκε από βουλευτή της αντιπολίτευσης εάν ελπίζει ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποσχέσεις απάντησε: "Δεν έχω αυτή την ελπίδα" "Αν συνεχίσει έτσι, αν δεν δεσμευτεί σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις, όλα θα τελειώσουν", πρόσθεσε.
SHARE

About Sportgreece

    Blogger Comment
    Facebook Comment