ΕΡΧΕΤΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΕΩΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ...

Πρόταση να δοθεί η δυνατότητα εξόφλησης έως το τέλος Σεπτεμβρίου των επιταγών που δεν έχουν εξοφληθεί λόγω capital controls...
με αποτέλεσμα οι εκδότες τους να κινδυνεύουν να καταχωρηθούν στον Τειρεσία κατέθεσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών αποκαλύπτει η Λούκα Κατσέλη.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα εάν ο εκδότης μια επιταγής δεν καλύψει το ποσό εντός οκτώ ημερών, τότε η επιταγή σφραγίζεται και μετά ένα μήνα καταχωρείται στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία.

Το πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό για την αγορά καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το 27% των επιταγών που κατατέθηκαν στις τράπεζες μετά την τραπεζική αργία ήταν ακάλυπτες, είτε γιατί οι εκδότες τους είχαν αποσύρει τα κεφάλαια από τους λογαριασμούς τους, φοβούμενοι «κούρεμα», είτε γιατί δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν προγραμματισμένες συναλλαγές, μέσω των οποίων θα κάλυπταν τις επιταγές. 

Με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγορά», η κα. Κατσέλη αποκαλύπτει ότι η ΕΕΤ κατέθεσε πρόταση προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας να δοθεί η δυνατότητα εξόφλησης των επιταγών ως το τέλος Σεπτεμβρίου χωρίς να ενεργοποιηθεί ο Τειρεσίας.

Το αίτημα, κατά την κυρία Κατσέλη, έγινε δεκτό από τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας και σύντομα αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση.

Παράλληλα αναφέρει ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τη νέα γενιά κόκκινων δανείων αλλά και τους δανειολήπτες που λόγω συγκυρίας αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
SHARE

About Sportgreece

    Blogger Comment
    Facebook Comment