ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ Η ΔΑΚΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΜΠΕΡ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ..

Την αποδοκιμασία των δηλώσεων του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, ζητεί ...
με επιστολή που απέστειλε στην Ένωση Ευρωπαϊκών Χριστιανοδημοκρατικών Συνδικάτων (EUCDW), η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Ιδιωτικού Τομέα (ΔΑΚΕ Ι.Τ.).


Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ, αναφέρει μεταξύ άλλων, "ότι ο κ. Βέμπερ, δεν συμπεριέλαβε στην αιχμηρή, αντιευρωπαϊκή, ανάλγητη και λαϊκιστική τοποθέτησή του καμία κριτική για τα αδιέξοδα προγράμματα ακραίας λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόστηκαν στην πατρίδα μας από την υπαγωγή της στο Μεικτό Μηχανισμό Στήριξης έως και σήμερα. Υποστηρίζει επίσης ότι έννοιες όπως είναι "η "περισσότερη Ευρώπη", η "σάρκα" του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και το "πνεύμα" του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου με τους εμβληματικούς στόχους της εδαφικής συνοχής και της πραγματικής σύγκλισης, βρίσκονται στη σύγκριση με τα υψηλά πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές, και όχι με τα κατώτατα όρια όπως Βουλγαρία και Σλοβακία".

Καταλογίζει τέλος στον κ. Βέμπερ, "ανθελληνική ρητορική και πρακτική", η οποία "πυροδοτεί το αναγκαίο συναινετικό κλίμα σε επίπεδο θεσμικών ευρωπαϊκών οργάνων, είναι ασύμβατη με το περιεχόμενο και τις θεμελιώδεις αξίες της Ε.Ε. και εξυπηρετεί κατεστημένα συμφέροντα και "επώνυμες" οικονομικές ελίτ".
SHARE

About Sportgreece

    Blogger Comment
    Facebook Comment