Η λίμνη που δεν πιστεύεις ότι είναι στην Πελοπόννησο!

Ενα σπουδαίο αφιέρωμα απο την ιστοσελίδα lifo,στην μοναδική λίμνη της Πελοποννήσου που αφήνει άφωνο τον επισκέπτη. 
Είναι η λίμνη Δόξα στην ορεινή Κορινθία που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες.
 
Δεν ήξερα τη συγκεκριμένη λίμνη που βρίσκεται στην ορεινή Κορινθία, (η περιοχή μάλιστα, με μια δόση υπερβολής ίσως έχει χαρακτηριστεί «Κορινθιακή Ελβετία»).
Να μερικές πληροφορίες που βρήκα: Η τεχνητή λίμνη Δόξα (via) Η λίμνη Δόξα ή όπως συνηθίζεται να λέγεται λίμνη Φενεού δημιουργήθηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια για αδρευτικούς λόγους. Αν μπορούσα να διακτινιστώ, εκεί θα πήγαινα πρώτα
 
Αν μπορούσα να διακτινιστώ, εκεί θα πήγαινα πρώτα
 
Στη συνέχεια αποδείχθηκε πως δεν ήταν αξιοποιήσιμη για την άδρευση και τα τελευταία χρόνια αποτελεί σε συνδυασμό με το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του 15ου αιώνα και το εκκλησάκι του Αγ. Φανουρίου, σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής.
 
Αν μπορούσα να διακτινιστώ, εκεί θα πήγαινα πρώτα
Βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων, ανάμεσα στα όρη Χελμό και Ντουρντουβάνα, ακριβώς απέναντι από τους πρόποδες της Ζήρειας και συγκεντρώνει τα νερά από το χείμαρρο Δόξα και τις γύρω από τη λίμνη ρεματιές.
Αν μπορούσα να διακτινιστώ, εκεί θα πήγαινα πρώτα
Περικλείεται από καταπράσινα μαυρόπευκα που φτάνουν μέχρι τις όχθες και δημιουργεί ένα μαγικό ελβετικό τοπίο. Αποκορύφωμα του φυσικού κάλλους αποτελεί το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που συνδέεται με τη στεριά με μια λεπτή λωρίδα γης και σύμφωνα με τους ειδικούς σε λίγα χρόνια λόγω της διάβρωσης του υπεδάφους θα παραμείνει ως νησίδα και θα το επισκέπτεται κανείς μόνο με καΐκι.
 
Αν μπορούσα να διακτινιστώ, εκεί θα πήγαινα πρώτα
 
Η περιοχή της λίμνης είναι ιδανικό μέρος για πεζοπορία ή βόλτα με το αυτοκίνητο. Είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε και θα σας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις.
 
Kαι το βίντεο που είδα, και τα ξεκίνησε όλα:
SHARE

About Sportgreece

    Blogger Comment
    Facebook Comment