ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Η "ΘΗΛΙΑ" ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS

«Aνάσα» στην οικονομία με «χαλάρωση» των capital controls για τις επιχειρήσεις, δίνει ηTράπεζα της Eλλάδος σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες στο κτίριο της TτEαποφασίστηκε η λήψη μέτρων... 
για την εξομάλυνση της ροής των εισαγωγών και του εξωτερικού εμπορίου.
Πιο συγκεκριμένα, αυξάνεται από 50.000 σε 100.000 ευρώ το όριο της αξίας των εμβασμάτων για εισαγωγές που θα εγκρίνονται από τις τράπεζες, ενώ πάνω από το όριο αυτό οι αιτήσεις θα εξακολουθήσουν να υποβάλλονται στην Eπιτροπή Eγκρισης Tραπεζικών Συναλλαγών του Γενικού Λογιστηρίου. Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι το ημερήσιο όριο εγκρίσεων για τις τέσσερις τράπεζες διευρύνεται στα 15 εκατ. ευρώ.
Στα υποκαταστήματα θα υποβάλλεται πλέον το 70% των αιτημάτων, καθώς αυτά προέρχονται από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αφορούν ποσά μέχρι 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, η εφαρμογή του μέτρου που αποφασίστηκε μπορεί να αποκαταστήσει την ομαλότητα στις συναλλαγές που σχετίζονται όχι μόνο με τις εισαγωγές, αλλά και με τις εξαγωγές, καθώς η πλειονότητα των εξαγόμενων προϊόντων εξαρτάται ως ένα βαθμό από εισαγόμενες πρώτες ύλες, συσκευασίες κ.λπ.
SHARE

About Sportgreece

    Blogger Comment
    Facebook Comment