ΦΑΙΜΑΝ: ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΚΕΝΤΡΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΥΛΟΥ...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΗ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιμετωπίσει τα ρεύματα προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα και δεν έχει κανένα νόημα...
η κάθε χώρα να υψώνει συρματοπλέγματα, τείχη και πύργους για σκοπιές,  τονίζει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Εστεραιχ».  Μάλιστα, προτείνει να οργανώσει η ΕΕ κέντρα στην Ελλάδα και στην Ιταλία και να λύνει ήδη εκεί τα ζητήματα του ασύλου.


Όπως προσθέτει, εκείνοι που δεν δικαιούνται χορήγησης ασύλου θα πρέπει να στέλνονται πίσω άμεσα και οι άλλοι να κατανέμονται δίκαια μεταξύ των χωρών-μελών, κάτι που η Αυστρία ζητάει εδώ και καιρό και η οποία στο μεταξύ δεν είναι μόνη της, ενώ ο ίδιος πρόκειται να ξεκινήσει μαζί με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ μια πρωτοβουλία για μία δεσμευτική ποσόστωση, αυξάνοντας σαφώς τις πιέσεις, με την πρωτοβουλία αυτή να ξεκινά το ταχύτερο δυνατόν.

Επιπλέον, καθώς η Αυστρία συγκαταλέγεται στους καθαρούς πληρωτές, ο καγκελάριος απαιτεί, όπως σημειώνει, να γίνεται τότε μόνον συγχρηματοδότηση τέτοιων προγραμμάτων, όπως για παράδειγμα στις χώρες της Βαλτικής, όταν υπάρχει από την πλευρά τους και η προθυμία για την επαρκή απορρόφηση αιτούντων άσυλο.

Στην ίδια συνέντευξη του, ο Αυστριακός καγκελάριος υποστηρίζει την ανάγκη μιας εντολής από τον ΟΗΕ με την οποία η ΕΕ θα μπορεί να αναλάβει επί τόπου ενεργό δράση στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, δράση της οποίας η μορφή θα πρέπει να αποσαφηνιστεί, ενώ όταν υπάρξει τέτοια εντολή από τον ΟΗΕ μπορεί να συμμετάσχει και η Αυστρία, κυρίως στον ανθρωπιστικό τομέα.
SHARE

About Sportgreece

    Blogger Comment
    Facebook Comment