ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 1,8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!

Σχέδιο διπλής παρέμβασης στοΑσφαλιστικό με περικοπές συντάξεων ή «ισοδύναμα» μέτρα για την εξοικονόμηση τουλάχιστον 1,8 δισ. ευρώ το 2016 (όπως προβλέπει το 3ο Μνημόνιο) και, συμπληρωματικά, ένα νέο καθεστώς... 
ασφάλισης για τους νεότερους, θα εξετάσει από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου η 12μελής Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων και των δικαστικών που συγκρότησε ο πρώην υπουργός Γ. Κατρούγκαλος. Η Επιτροπή των «12» που συνεδρίασε χθες, εκτίμησε ότι τα χρονικά περιθώρια «είναι ασφυκτικά» για την αναζήτηση, έως τα μέσα Οκτωβρίου, «ισοδύναμων» μέτρων και, πολύ περισσότερο, για την κατάθεση μιας ολοκληρωμένης και κοστολογημένης νέας πρότασης για το Ασφαλιστικό. Παρά τις επιφυλάξεις, αποφασίστηκε να συγκροτηθούν χωριστές ομάδες εργασίας που θα εξετάσουν, από τις 11 ? 15 Σεπτεμβρίου, το καθεστώς χρηματοδότησης, τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, τις ενοποιήσεις Ταμείων και τα «ισοδύναμα» τόσο για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές όσο και για την απόφαση του ΣτΕ (έχει κρίνει ως αντισυνταγματικές παρακρατήσεις εισφορών στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, την ολοσχερή κατάργηση των δώρων κ.ά.).
Οι πρώτες προτάσεις θα υποβληθούν στην ολομέλεια της Επιτροπής στις 15 Σεπτεμβρίου και θα λαμβάνουν υπόψη τα ελλείμματα των Ταμείων και τη δέσμευση της χώρας απέναντι στους θεσμούς για επιπλέον παραμετρικές αλλαγές, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από την 1/1/2016. Αν δεν βρεθούν «ισοδύναμα» θα πρέπει να αυξηθούν όσες εισφορές παραμένουν χαμηλές ή είναι αναντίστοιχες σε σχέση με τις παροχές είτε λόγω των εσόδων από κοινωνικούς πόρους (προβλέπεται να καταργηθούν από τις 31 Οκτωβρίου), είτε εξαιτίας της υψηλής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό (π.χ. για τους αγρότες) και να γίνουν νέες μειώσεις στις καταβαλλόμενες συντάξεις.
SHARE

About Sportgreece

    Blogger Comment
    Facebook Comment