ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΠΗΡΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ...

Κατάθεση από τον τον πρώην υπάλληλο της HSBC Ερβέ Φαλτσινί έλαβαν την Παρασκευή στο Παρίσι τέσσερις Έλληνες ...
εισαγγελείς και συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος και οι εισαγγελείς πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Καλούδης.


Ο Ερβέ Φαλτσιανί εξετάστηκε από τους Έλληνες εισαγγελείς ως μάρτυρας και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει δώσει στους Έλληνες εισαγγελείς στοιχεία που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική λίστα Λαγκάρντ. Η κατάθεσή του άλλοτε στελέχους της HSBC κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική και δεν αποκλείεται μάλιστα να προκαλέσει εξελίξεις και ενώ η προεκλογική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Για το λόγο αυτό τα αποτελέσματα της έρευνας των εισαγγελέων, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ερευνάται εδώ και μήνες από τις ελληνικές δικαστικές αρχές και στο πλαίσιο της έρευνας αυτής το κλιμάκιο των Ελλήνων εισαγγελέων που βρίσκεται στο Παρίσι, προσπαθεί να συγκεντρώσει στοιχεία που μπορεί να ρίξουν φως στην πολύκροτη αυτή υπόθεση. Πάντως οι πληρηφορίες αναφέρουν πως ο άλλοτε υπάλληλος της HSBC είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμος και βοηθάει με την κατάθεσή του τις ελληνικές αρχές.

Με τον τρόπο αυτό οι Έλληνες εισαγγελείς, που έκλεισαν το ραντεβού τους Ερβέ Φαλτσιανί κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας, επιχειρούν να συσχετίσουν και να διασταυρώσουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους ώστε να διαπιστώσουν αν προκύπτουν και για ποια πρόσωπα εδώ στην Ελλάδα αξιόποινες πράξεις.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας από το καλοκαίρι είχε φτάσει στη δικαιοσύνη φάκελος με καταγγελίες περί της δράσης εγκληματικής οργάνωσης με επίκεντρο την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.
SHARE

About Sportgreece

    Blogger Comment
    Facebook Comment