ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ : ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ Ή ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ

«Ήρθα με το δίλημμα ότι στις 20 Σεπτέμβρη τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Φεύγω με τη βεβαιότητα ότι η νίκη την επόμενη Κυριακή θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι του λαού μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπραςμιλώντας... 
απόψε σε μεγάλη συγκέντρωση του κόμματός του στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Πρόσθεσε ότι, «από την άλλη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει κυβέρνηση αγώνα και μάχης, για να ενώσουμε τον λαό μας σε ένα μεγάλο πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο κάτω από τη σημαία της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι το μήνυμα που φτάνει από κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι η αποφασιστικότητα και η αισιοδοξία για μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι η νέα μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα σηματοδοτήσει τη μεγάλη αλλαγή στην Ευρώπη με τις επικείμενες εκλογές και σε άλλες χώρες, όπως στην Ισπανία και την Καταλονία και τελικά την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη.
Υπογράμμισε ότι, «παρά τις προσπάθειες του καθεστώτος της ολιγαρχίας και της διαπλοκής, να αναστήσουν το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, εμείς αντέχουμε και κρατάμε με περηφάνια τη σημαία του αγώνα, που πάνω της φέρει το ιστορικό βάρος των αξιών και των ιδεών μας. Το ιστορικό βάρος των προσδοκιών και της ελπίδας του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και αλληλεγγύη».
Δίνουμε μάχη είπε, κόντρα σε θεούς και δαίμονες που θέλουν να κάνουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση του τόπου, μια μικρή παρένθεση στο καθεστώς της φαυλότητάς τους. Αλλά ο κόσμος της εργασίας, οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες δεν θα το επιτρέψουν.
«Την επόμενη Κυριακή ο λαός θα δώσει τελειωτικό χτύπημα στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, της αναξιοπρέπειας, της υποταγής, και της ανισότητας» ανέφερε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως ο αγώνας της επτάμηνης διαπραγμάτευσης συντάραξε όλη την Ευρώπη και ανάγκασε ολόκληρο τον κόσμο να μιλά για την μικρή Ελλάδα που τολμά να σηκώνει κεφάλι στους δανειστές. Πρόσθεσε, ότι τίποτα στην Ευρώπη δεν είναι πια το ίδιο, γιατί ήδη το ρεύμα της αμφισβήτησης αρχίζει να μεγαλώνει και πολλές ευρωπαϊκές δυνάμεις αλλάζουν τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα και καταλαβαίνουν ότι η πολιτική της λιτότητας δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί μπορεί να στοιχίσει το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης.
Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία είπε, διχάστηκε βαθειά και οι Πράσινοι αναγνωρίζουν τον δίκαιο αγώνα μας και στέκονται δίπλα στη προσπάθειά μας.
SHARE

About Sportgreece

    Blogger Comment
    Facebook Comment