ΚΟΡΜΠΙΝ: Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ...

O νεοεκλεγείς ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε την Τρίτη...
ενώπιον των συνδικαλιστικών ενώσεων ότι η λιτότητα αποτελεί «μια πολιτική επιλογή που επιβάλλεται στους φτωχότερους και τους πλέον ευάλωτους» από τον συντηρητικό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.


«Η λιτότητα είναι μια πολιτική επιλογή που επιβάλλεται από αυτήν την κυβέρνηση στους φτωχότερους και τους περισσότερο ευάλωτους της κοινωνίας μας» είπε ο επικεφαλής των Εργατικών, προκαλώντας τις επευφημίες των συμμετεχόντων του συνεδρίου της Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Ενώσεων TUC στο Μπράιτον (νότια).

«Εκείνοι υποστηρίζουν ότι αγνοούν το έλλειμμα όμως οι ίδιοι δαπανούν δισεκατομμύρια ευρώ καθώς μειώνουν τους φόρους στους πλουσιότερους και στις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις. Επομένως αυτοί είναι εκείνοι που αγνοούν την φτώχεια, τις ουρές των πολιτών μπροστά από τις τράπεζες τροφίμων, τη στεγαστική κρίση, τα ποσοστά παιδικής φτώχειας βάση των οποίων ο αριθμός των παιδιών που πλήττονται από τις 500.000 έχει ανέλθει σε 4 εκατομμύρια παιδιά κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής τους» κατήγγειλε ο βετεράνος της ριζοσπαστικής πτέρυγας του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.

Κάνοντας λόγο για μια «κοινωνική κάθαρση», τάχθηκε υπέρ της αύξησης των μισθών και της μείωσης των ενοικίων και επανέλαβε την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας.
SHARE

About Sportgreece

    Blogger Comment
    Facebook Comment