Ο ΟΜΠΑΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τα συγχαρητήρια του για την επανεκλογή του, έδωσε ο ΠρόεδροςΜπάρακ Ομπάμα στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο τηλεφώνησε χθες το απόγευμα. Ο βασικός λόγος για το τηλεφώνημα ήταν για τον συγχαρεί... 
για την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.
Επικοινωνία Ομπάμα - Τσίπρα για οικονομία και πρόσφυγες
Με την ευκαιρία, οι δυο ηγέτες συζήτησαν την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το μεταναστευτικό και το κυπριακό, τρία θέματα που απασχολούν την αμερικανική κυβέρνηση
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα σημείωσε στον κ. Τσίπρα ότι «οι ΗΠΑ προσβλέπουν να εργαστούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, καθώς κάνει βήματα για την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, επιστρέψει στην ανάπτυξη και επίτευξη βιωσιμότητας εντός της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και μέσω συμφωνίας για ανακούφιση του χρέους με τους πιστωτές της».
Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, «ο Πρόεδρος Ομπάμα επίσης υποσχέθηκε την αλληλεγγύη των ΗΠΑ με την Ελλάδα και την ΕΕ στην ανταπόκρισή τους προς την έκτακτη αύξηση των προσφύγων και μεταναστών και επιβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ να βοηθήσουν του Σύρους και άλλους που έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη σημασία της συνεργασίας με την Τουρκία πάνω στις προκλήσεις αυτές «συμπεριλαμβανομένων και των προσπαθειών για την επιτυχή επίλυση των συνομιλιών διευθέτησης του Κυπριακού».
Με τα σημερινά δεδομενα, δεν προβλέπεται διμερής συνάντηση των δύο ηγετων στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.
Μιχάλης Ιγνατίου
SHARE

About Sportgreece

    Blogger Comment
    Facebook Comment