ΒΟΥΤΣΗΣ: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ 570 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ...

Σε κοινές δράσεις με το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται το Προεδρείο της Βουλής προκειμένου περιορίσουν...
αισθητά τα υπουργικά και βουλευτικά προνόμια και να αποδείξουν ότι συμμετέχουν εμπράκτως στις νέες θυσίες που περιλαμβάνει για τον λαό το τρίτο μνημόνιο.


Σύμφωνα με συνομιλία του Νίκου Βούτση με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σχεδιάζονται μια σειρά περικοπών στον υπό σύνταξη προϋπολογισμό της Βουλής μεταξύ των οποίων 10% μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης. Το μέτρο θα ισχύσει πιθανότατα από 1.1.2016 και θα επιφέρει μηνιαία περικοπή ύψους 570 ευρώ σε κάθε βουλευτή (σ.σ. σήμερα η ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση ανέρχεται σε 5.705,60 ευρώ το μήνα).

Επιπροσθέτως, νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και θα εφαρμοστεί με τις απαραίτητες αλλαγές του Κανονισμού λειτουργίας του Σώματος, προβλέπει φορολόγηση από το πρώτο ευρώ για όλα τα εισοδήματα ενός βουλευτή. Αυτό που ισχύει σήμερα είναι πως τα διάφορα επιδόματα και οι αποζημιώσεις για συμμετοχή σε επιτροπές δεν φορολογούνται.

Εκτός αυτών, ο κ. Βούτσης είπε ότι την επόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος με τις εμφανίσεις των υπουργών στην Ολομέλεια προκειμένου να απαντούν στους βουλευτές.

Επίσης, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου θα καθιερωθεί η «ώρα του πρωθυπουργού» καθώς σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμία του κ. Αλέξη Τσίπρα είναι να τοποθετείται στην Ολομέλεια τουλάχιστον δύο φορές το μήνα.
SHARE

About Sportgreece

    Blogger Comment
    Facebook Comment