ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙAΣ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Το στίγμα των αλλαγών που έρχονται από φέτος στα τέλη κυκλοφορίας έδωσε χθες αναπληρωτής υπουργός ΟικονομικώνΤρ. Αλεξιάδης, ο οποίος παράλληλα δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν συμφώνησε για νέο φόρο με τους δανειστές...

Ειδικότερα ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 ανέφερε ότι το σχέδιο για τα τέλη κυκλοφορίας που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση είναι να πληρώνουν όλοι τέλη κυκλοφορίας, ακόμα και οι κάτοχοι υβριδικών, ηλεκτροκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων, τα οποία σήμερα εξαιρούνται. «Αυτό που εξετάζουμε είναι να επιβαρύνουμε τα μεγάλα και ακριβά με λίγο παραπάνω από το μηδέν ή το λίγο που είχαν», υπογράμμισε ο χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Αλεξιάδη, με αυτά τα κριτήρια «τα μεγάλα και ακριβά θα επιβαρυνθούν, τα μεσαία δεν θα έχουν καμία αλλαγή, ενώ τα μικρά και φθηνά θα ελαφρυνθούν». «Είχαμε δύο επιλογές, ή να επαναλάβουμε την περσινή κατάσταση και να βγουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας, ή να καθυστερήσουμε την έκδοση των τελών γιατί πραγματικά πνιγόμαστε αυτές τις μέρες στο υπουργείο Οικονομικών. Θα καθυστερήσουμε να βγάλουμε τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία ούτως ή άλλως θα πληρωθούν πολύ αργότερα, για να μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο δίκαια. Αυτό το σενάριο επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή, δηλαδή να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από φθηνά και μικρά σε μεγάλα και ακριβά», εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται σύντομα, ώστε τα νέα τέλη να είναι έτοιμα μέσα στον Νοέμβριο.
SHARE

About Sportgreece

    Blogger Comment
    Facebook Comment