ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ : ΔΕΝ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ...

...ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ- ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ;
Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) συμμετείχε...
την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι βασικός στόχος της θητείας του είναι «να δώσουμε τη δυνατότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να αυτενεργήσει».


Ο κ. Κουρουμπλής άκουσε τα αιτήματα των μελών του Δ.Σ. κι ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα μόνιμη μικτή επιτροπή καθημερινής λειτουργίας «ώστε η πολιτική ηγεσία να ενημερώνεται συνεχώς για όλα τα ζητήματα» που απασχολούν τους δήμους.

Ο κ. Κουρουμπλής, ακόμη, τόνισε πως δεν υπάρχει σκέψη αλλαγής του Καλλικράτη προς το παρόν, εντούτοις, υπογράμμισε ότι το θέμα θα άρχισει να εξετάζεται σε βάθος διετίας-τριετίας. «Δεν μπήκα στο υπουργείο για να κάνω το διαχειριστή», τόνισε, ακόμη, σημειώνοντας ότι στοχεύει σε μεγάλες αλλαγές.

Επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα της χρηματοδότησης των δήμων με τον υπουργό να επισημαίνει ότι άμεσα θα πραγματοποιηθεί ραντεβού με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη. Στη συνεδρίαση, επίσης, συζητήθηκε και το ζήτημα με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να γίνει αίτημα για παράταση του ΕΣΠΑ ώστε να μη χαθούν τα έργα που λήγουν στις 31/12/2015.

«Θα αφήσουμε εποχή. Θα αναμετρηθούμε και με δυσκολίες και με εμπόδια. Θα πρέπει να υποτάξουμε το εγώ μας στο εμείς για να μπορέσουμε να δώσουμε ένα χαμόγελο σε αυτόν τον τόπο. Στόχος είναι να χτίσουμε μια σχέση ειλικρίνειας που θα δώσει νέο αφήγημα στην πατρίδα, ώστε τα νέα παιδιά που μορφώθηκαν εδώ να μη γίνονται η ατμομηχανή άλλων λαών», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουρουμπλής.

SHARE

About Sportgreece

    Blogger Comment
    Facebook Comment