Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΔΝΤ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΕΙ Η ΔΟΣΗ...

Δυσαρεστημένο με την Ελλάδα είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel το οποίο επικαλούμενο...
έγγραφο του ΔΝΤ υπογραμμίζει ότι υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.


Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, στο έγγραφο που έχει στην κατοχή του το Spiegel, αναφέρεται ότι το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων έχει εκτροχιαστεί και πως υπάρχει κίνδυνος το γεγονός αυτό να «μπλοκάρει» την εκταμίευση της δόσης.
Όπως τονίζεται σε προδημοσίευση σχετικού άρθρου που περιλαμβάνεται στο τεύχος του Spiegel το οποίο θα κυκλοφορήσει το Σαββάτο, από τα μέσα Ιουλίου η Αθήνα έχει ψηφίσει μια σειρά από νόμους προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για τη νέα χρηματοδότηση, αλλά ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτούς έχει εφαρμοστεί στην πράξη.
Ο αρθρογράφος του δημοσιεύματος επικαλείται εσωτερική ανάλυση του ΔΝΤ στην οποία αναφέρεται ότι τα 2/3 των μεταρρυθμίσεων βρίσκονται ακόμα μόνο στα χαρτιά και ως εκ τούτου διαπιστώνεται μεγάλο έλλειμμα στην υλοποίηση. Ως λόγο της καθυστέρησης οι συντάκτες της έκθεσης προβάλουν τις πρόωρες εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου και σημειώνουν ότι οι παραλείψεις έχουν φέρει την εφαρμογή του τρίτου προγράμματος εκτός χρονοδιαγράμματος. Πιο συγκεκριμένα, η αξιολόγηση που είχε προγραμματιστεί να γίνει τον Οκτώβριο, μπορεί να ολοκληρωθεί τελικά το Δεκέμβριο.
Μέχρι τότε ίσως η Ελλάδα να αντιμετωπίσει χρηματοδοτικό πρόβλημα. Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι ενδέχεται να μην εκταμιευθούν τα 3 δισ. ευρώ στη χώρα λόγω των καθυστερήσεων στις μεταρρυθμίσεις αλλά και πως ακόμη και οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους ενδέχεται να μεταφερθούν στο τέλος του χρόνου.
 

ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ

AGIOS GR VIDEO

Text

AGIOS GR BLOG Copyright © 2009 Community is Designed by Bie