ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

Αισιοδοξία για τηνανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εξέφραζαν κυβερνητικοί παράγοντες, με δεδομένο ότι η υπόθεση αποτελεί ένα από τα βασικά κεφάλαια των συζητήσεων με τους... 
εκπροσώπους των θεσμών που καταφθάνουν στην Αθήνα. «Τα πράγματα πάνε καλύτερα από ό,τι περίμενα», έλεγε κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι η υπόθεση έχει τελειώσει αφού παραμένουν ανοικτά αρκετά ζητήματα.

Ένα από αυτά είναι το θέμα των «κόκκινων» δανείων και οι χειρισμοί που θα γίνουν για το ζήτημα αυτό, όπως ο βαθμός στον οποίο θα πουληθούν στην αγορά (σε hedge fund) και σε ποιες τιμές.
Η ελληνική πλευρά επιδιώκει να διατηρήσει εκτός πώλησης το μεγαλύτερο μέρος των δανείων, προκειμένου να αποφύγει το κοινωνικό και πολιτικό κόστος που θα υπάρξει εάν τελικά αναλάβουν τη διαχείριση των κόκκινων δανείων τα hedge fund, με δικαστικές ενέργειες και πλειστηριασμούς. Για το λόγο αυτό αποδέχεται μεν τη λογική της πώλησης σε hedge fund κάποιων επιχειρηματικών δανείων, εφόσον δεν βρεθεί τρόπος αναδιάρθρωσής τους, αλλά απορρίπτει τη λογική αυτή για τα στεγαστικά. Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει εναλλακτικές, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα να γίνει η διαχείρισή τους από κάποιο ανεξάρτητο φορέα, με τη συμμετοχή τραπεζών και δημοσίου, έτσι ώστε το ζήτημα να αντιμετωπισθεί σταδιακά και με κοινωνική ευαισθησία.
SHARE

About Sportgreece

    Blogger Comment
    Facebook Comment