ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ : ΕΞΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ...

ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ ΕΛΥΣΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΕΤΣΙ;
Έξι σημεία που, σύμφωνα με τον βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρηανοίγουν παράθυρα φοροδιαφυγής, υπάρχουν...
στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής. 
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο κύριος Θεοχάρης υποστήριξε απευθυνόμενος στο οικονομικό επιτελείο ότι τα έξι αυτά σημεία είναι:
-Πρόστιμα υπάρχουν πια μόνο αν υπάρχει ΦΠΑ. Για παράδειγμα, στους γιατρούς, που δεν έχουν ΦΠΑ, «δεν θα έχει πια νόημα να στέλνουμε την εφορία στα ιατρεία. Γιατί δεν υπάρχει πρόστιμο πια αν ο γιατρός δεν κόψει απόδειξη ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θεοχάρης.
-Με την παράγραφο 6 του άρθρου 3 αμνηστεύονται όλα τα πλαστά και τα εικονικά και για τις παλιές χρήσεις.
-Με την παράγραφο 8, σημείωσε ο Θεοχάρης, γλυτώνουν «όσοι φουσκώνουν τα έξοδά τους με τιμολόγια μαϊμού στους αυτοφωράκηδες. Ακούσατε τον κ. Μειμαράκη να μιλάει για αυτοφοράκηδες και φέρατε ολόκληρο Σ/Ν για να τους γλιτώσετε».
-«Αμνηστεύετε ποινικά με το άρθρο 8 τις offshore που δεν πληρώνουν τον ειδικό φόρο ακινήτων μέχρι ποσού €100.000. Η ΝΔ δεν τόλμησε να το κάνει αυτό.  Από το πρώτο ευρώ ήταν ποινική η παράβαση. Μέχρι 100.000 φόρος οι offshore δεν διώκονται. Δηλαδή για ακίνητα αξίας σχεδόν €700.000. Πολύ γρήγορα γίνατε σύμμαχοι των ιδιοκτητών offshore» τόνισε.
-«Με το άρθρο 8 αλλάζετε το άρθρο 66 παρ. 5 του ΚΦΔ και λέτε πως "δεν είναι εικονικό για το λήπτη το φορολογικό στοιχείο το οποίο αφορά πραγματική συναλλαγή, αν το πρόσωπο του εκδότη είναι διαφορετικό από αυτό που αναγράφεται στο στοιχείο". !
-«Με την παράγραφο 6 του άρθρου 3 θα αμνηστεύσετε χιλιάδες υποθέσεις από τις λίστες Λαγκάρντ, εμβάσματα κτλ. γιατί δεν θα θεωρούνται φοροδιαφυγή τα εικονικά και πλαστά. Έτσι καταργείτε την εικοσαετή παραγραφή και παρέχετε προστασία σε όλες τις υποθέσεις αυτές.».
SHARE

About Sportgreece

    Blogger Comment
    Facebook Comment