ΓΣΕΕ : ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Τα βάρη του νέου προϋπολογισμού πέφτουν «αποκλειστικά στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων», αφού προβλέπεται αύξηση φορολογικών εσόδων που ήδη τους έχει γονατίσει.
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από το οικονομικό επιτελείο, δείχνει ότι συνεχίζεται η «ανάλγητη και αδιέξοδη πολιτική, με μέτρα που ανακυκλώνουν την ύφεση και την κοινωνική ισοπέδωση».
Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία η κυβέρνηση συνεχίζει την «αντιαναπτυξιακή λογική και την φορομπηχτική πολιτική» επιχειρώντας να «τροφοδοτήσει το πρωτογενές πλεόνασμα στις πλάτες όμως ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας». Μάλιστα, κάνει λόγο για κυβερνητικό «θράσος» να εκτιμά ότι θα μειωθεί η ανεργία το 2017, «όταν δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την ενίσχυση της ανάπτυξης και κατ΄επέκταση τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
Με τα μέτρα που προτείνει η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι θα μετατραπούν σε επαίτες. Η Συνομοσπονδία καταγγέλλει επίσης τις «απρόκλητες επιθέσεις με χημικά εναντίον των συνταξιούχων» και προσθέτει ότι «καμία πολιτική δεν μπορεί να σταθεί πάνω σε κοινωνικά συντρίμμια. Όσο η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια καταστροφική τακτική, η απάντηση των εργαζομένων θα δίνεται στους δρόμους και στον αγώνα».
SHARE

About Sportgreece

    Blogger Comment
    Facebook Comment