Η ατζέντα "φωτιά" του Χριστοφοράκου

Στις σελίδες της καταγράφονται ραντεβού με Μπακογιάννη, Παπαθανασίου, Παμπούκη, Τσουκάτο, Γείτονα, Ζαγορίτη και άλλα μεγάλα ονόματα της πολιτικής ζωής. Διαβάστε τι απαντούν στο NewsIt.
Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης εφημερίδας "Real News", μέσα στις 100 σελίδες του ημερολογίου, που καλύπτουν την περίοδο 2004 - 2007, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος καταγράφει όλες τις συναντήσεις και τις επαφές με τους κ.κ. Μητσοτάκη, Μπακογιάννη, Αντώναρο, Αβραμόπουλο, Παπαθανασίου, Αλογοσκούφη, Σιούφα, Γιακουμάτο, Νάκο, Καλαφάτη, Βουλγαράκη, Λιάπη, Σαλμά, Παμπούκη, Τσουκάτο, Γείτονα, Δούκα, Αγγέλου, Ζαγορίτη, Τσοχατζοπούλου κ.α.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, στην ατζέντα ο Μ. Χριστοφοράκος φαίνεται να είχε συχνές επαφές με τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον βουλευτή της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ακόμα και μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2007 και ενώ είχαν ήδη ξεκινήσει οι αποκαλύψεις για τα μαύρα ταμεία της Siemens.
Στη στήλη με τα ραντεβού τους πρώτους μήνες του 2005 εμφανίζεται το όνομα του Γιώργου Βουλγαράκη, ενώ το ίδιο διάστημα υπάρχουν συχνές αναφορές και του ονόματος του Γιάννη Παπαθανασίου. Ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ως υπουργός Οικονομικών καταγράφεται στη λίστα των επαφών. Δείπνο με τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο φαίνεται να έχει σημειώσει ο Μ. Χριστοφοράκος στις 12 Μαΐου 2005.
Στο ημερολόγιο αναφέρεται ακόμα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο Λευτέρης Ζαγορίτης, με τον οποίο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Χριστοφοράκος συναντήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 2007.
Ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας και ο βουλευτής Μάριος Σαλμάς είναι στη λίστα των ανθρώπων που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον άλλοτε ισχυρό άντρα της Siemens. Στο ημερολόγιο αναφέρεται πρόσκληση για τον Ιππικό Όμιλο στον Παράδεισο Αμαρουσίου από τον τότε υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο, ενώ υπάρχουν ακόμα τα ονόματα του τότε υφυπουργού Απασχόλησης Γεράσιμου Γιακουμάτου, του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, Νίκου Στεφάνου και του υφυπουργού ανάπτυξης στη δεύτερη θητεία Καραμανλή, Σταύρου Καλαφάτη.
Όπως επισημαίνει στο δημοσίευμα της η εφημερίδα "Real News", ο Μ. Χριστοφοράκος είχε στενές σχέσεις και με την τότε αντιπολίτευση. Στις σελίδες του ημερολογίου αναφέρονται τα ονόματα Τσουκάτος και Γείτονας. Ραντεβού τον Μάρτη του 2005 φαίνεται να έκλεισε ο Χριστοφοράκος με τον σημερινό υπουργό Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργό, Χάρη Παμπούκη. Τρεις φορές αναφέρεται το όνομα της Αρετής Τσοχατζοπούλου, κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε συχνή επαφή με την Ντόρα Μπακογιάννη -την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθηναίων- πριν από τη συνάντηση της Γερμανίας.
Τι απαντούν
Ο Δημήτρης Σιούφας, σε δήλωσή του διαψεύδει οτι συναντήθηκε με τον Μ. Χριστοφοράκο. "Ουδέποτε συμμετείχα και ουδέποτε προσκλήθηκα σε δείπνο που προγραμμάτιζε. Ουδέποτε συναντήθηκα μαζί του. Κάθε άλλη αναφορά είναι τόσο ανυπόστατη, ώστε να είναι ανάξια ακόμη και διάψευσης.» Μιλώντας στο NewsIt o Γεράσιμος Γιακουμάτος είπε πως την προσεχή Τρίτη θα στείλει εξώδικο στην γραμματέα του Μ. Χριστοφοράκου. "Θα ζητώ να μου γνωστοποιήσει γιατί το όνομά μου αναφέρεται σε ένα ημερολόγιο το οποίο εγώ δεν έχω καμιά σχέση. Τον Χριστοφοράκο τον άκουσα για πρώτη φορά μετά το σκάνδαλο.’’
Ο Λευτέρης Ζαγορίτης είπε στο ΝewsΙt ότι τον Μ. Χριστοφοράκο δεν τον γνωρίζει ούτε είχε ποτέ ραντεβού ή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του. "Αναζητώ το πώς βρέθηκε στην ατζέντα το όνομά μου" είπε χαρακτηριστικά.
"Δεν πρόκειται να κάνω κανένα σχόλιο" είπε ο Γιάννης Παπαθανασίου στο ΝewsΙt. "Και κοινωνική γνωριμία είχα, και πρόεδρος σε επιμελητήρια ήμουν και έβλεπα, βλέπω και θα βλέπω επιχειρηματίες" είπε χαρακτηριστικά
"Δεν γνωρίζω το θέμα της ατζέντας και την εμπλοκή του ονόματός μου" είπε o Κώστας Γείτονας. "Δεν έχω να κάνω καμία δήλωση προς το παρόν’’ είπε στο Newsit ο Πέτρος Δούκας.
SHARE

About Sportgreece

    Blogger Comment
    Facebook Comment